parallax background


Met overwaarde uw pensioen aanvullen

Met geld uit stenen iedere maand een aanvulling op uw pensioen


Overwaarde verzilveren voor aanvulling pensioen

Veel ouderen willen graag hun overwaarde verzilveren om hun pensioen aan te vullen. Niet gek. Sinds 2013 zijn de huizenprijzen flink gestegen. Dat betekent dat veel woningbezitters een stuk rijker zijn geworden. Maar zolang de woning niet wordt verkocht blijft het geld in stenen zitten. De overwaarde bestaat dus eigenlijk alleen op papier en kan alleen verzilverd worden door de woning te verkopen. Of niet? Nee, uw huis verkopen is niet noodzakelijk. inmiddels bestaan er diverse mogelijkheden voor ouderen om hun overwaarde te verzilveren. Zelfs als het (pensioen)inkomen eigenlijk te laag is voor de hoogte van de financiering.
Wilt u uw pensioeninkomen maandelijks aanvullen? Dan is Stekkie Inkomensaanvuller bijvoorbeeld interessant. Wij vertellen u er graag meer over.

Meer weten?

Heeft u een eigen woning zonder hypotheek? Wilt u uw pensioeninkomen aanvullen?
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!


Ja, ik wil graag meer weten over Stekkie Inkomensaanvuller

Wat is de Stekkie Inkomensaanvuller?

Via Stekkie Inkomensaanvuller kunt u een maandelijkse aanvulling ontvangen door de overwaarde van uw woning te benutten. U bouwt een schuld op bij Stekkie, maar deze hoeft u pas terug te betalen als u uw woning verlaat. U ontvangt maandelijks een aanvulling op uw pensioen. Doordat u maandelijks een ‘klein beetje’ extra ontvangt, bouwt uw schuld zich langzamer op dan bij een hoge uitbetaling in één keer.
Met Stekkie Inkomensaanvuller blijft u altijd zelf de eigenaar van uw woning. Als zekerheid voor de opgebouwde schuld geeft u Stekkie het recht van hypotheek op uw woning. Bekijk voor een uitleg ook onderstaande video.

Voordelen Stekkie Inkomensaanvuller

Lage rente
Lage rente vanaf 2,4% per jaar. De rente is onder andere afhankelijk van de rentevastperiode die u kiest. U kunt kiezen voor een rentevastperiode van 10, 15, of 20 jaar. Het rentepercentage en de maandelijkse aanvulling staan vast voor deze periode en wijzigen niet.
U Blijft eigenaar van uw woning
De woning blijft uw eigendom. De woning dient als zekerheid bij het aangaan van de overeenkomst. Hierdoor heeft u een aantal plichten zoals het hebben van een opstalverzekering en de plicht om de woning goed te onderhouden. Meer informatie hierover vindt u in de algemene voorwaarden.
Keuzevrijheid
U bepaalt zelf de duur en de hoogte van uw maandelijkse aanvulling. Daarnaast kiest u zelf wanneer u het bedrag terugbetaalt. U hoeft in elk geval niet terug te betalen zolang u in uw woning woont. Er gelden geen boetes bij terugbetaling.
Reservepotje
Een grote uitgave? Hiervoor is een reservepotje beschikbaar. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt pas rente wanneer u het geld uit het potje gebruikt. U kunt (een deel van) het Reservepotje ook gebruiken voor het aflossen van een bestaande hypotheek.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het minder geschikt?
Bij een gelijkblijvende waarde van de woning kan uw vermogen afnemen omdat u een schuld opbouwt bij Stekkie. Stekkie Inkomensaanvuller is niet (of minder) geschikt als u deze vermogensvermindering niet wilt of kunt dragen.
Zijn er extra kosten?
Ja. Voor het afsluiten van Stekkie Inkomensaanvuller betaalt u eenmalige aanvraagkosten van €550.
Daarnaast maakt u kosten voor onafhankelijk advies, de notaris en de taxatie van de woning. Hier maakt u zelf afspraken over. Het totaal van deze kosten zal ongeveer €3.000 zijn.
Wat gebeurt er als de rentevastperiode is afgelopen?
Aan het eind van de rentevastperiode heeft u 3 opties:
  1. U betaalt terug
  2. U kiest alleen voor een nieuwe rentevastperiode zonder maandelijkse aanvulling
  3. U kiest voor een nieuwe rentevastperiode met een nieuwe maandelijkse aanvulling. Wij berekenen dan of, en welke aanvulling voor u mogelijk is.
Wanneer moet de schuld worden terugbetaald?
Als u uw woning verlaat, of alle oorspronkelijke schuldenaren zijn overleden. U kunt altijd zonder kosten tussentijds aflossen in veelvouden van €1000.
Wat gebeurt er als de schuld hoger wordt dan de verkoopwaarde van de woning?
Het kan voorkomen dat de schuld hoger wordt dan verkoopwaarde van de woning. Als de schuld hoger is dan de verkoopwaarde van de woning, wordt, onder voorwaarden, (een deel van) de restschuld kwijtgescholden.