FinFacts

Korte berichtjes met (bespaar)tips, financiële wetenswaardigheden en handige tools


 • december 2020Grote financiële problemen bij vroegtijdig overlijden kostwinner

  Recent onderzoek toont aan dat het erg verstandig is om de financiële situatie na overlijden van een van de partners onder de loep te nemen.
  Het blijkt dat voor bijna 1 op de 2 huishoudens zonder verzekering het overlijden van een kostwinner tot grote financiële problemen leidt. Dit percentage is voor huurders zelfs nog hoger: 66%! Een belangrijke kostenpost hierbij zijn de woonlasten voor de huur of hypotheek. Dit geldt in het bijzonder wanneer de overledene de kostwinner is.
  Het goede nieuws is dat u uw nabestaanden heel veel extra zekerheid kan bieden tegen een geringe investering.
  Meer informatieFinanciële problemen bij vroegtijdig overlijden kostwinner

Geld na overlijden kost minder dan u denkt


Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen uw nabestaanden eenmalig (of gedurende een afgesproken periode) een bedrag als u overlijdt. U bepaalt zelf hoe hoog dat bedrag is.
Dit kost waarschijnlijk veel minder dan u denkt. Voor minder dan €15 euro per maand heeft u al veel meer zekerheid. U leest er alles over in onze blog:
Blog: Voldoende inkomen voor uw nabestaanden

 • juli 2020Samenwoners moeten partnerpensioen zelf regelen

  Woont u samen of gaat u binnenkort samenwonen? Heeft u een pensioenregeling via uw werkgever? Meld uw partner dan aan voor een partnerpensioen. Daarmee voorkomt u dat uw partner duizenden euro's partnerpensioen misloopt als u onverhoopt iets overkomt.
  De partner van een samenwoner wordt namelijk niet automatisch verzekerd. U moet uw partner dus zelf aanmelden. In de meeste gevallen worden ook aanvullende voorwaarden (zoals een samenlevingsovereenkomst) gesteld. Hoe dat precies zit staat vermeld in het reglement van uw pensioenregeling.
  Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!
  Meer informatie
 • april 2020Geldplan ZZP

  Bent of wordt u zzp'er, dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen? Deze handige tool geeft u tips die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie.
  Meer informatie


Deze berichten zijn misschien ook interessant voor u